30-03-08

Zondag: het moet stoppen

Ik weet niet of er enige logica zal zitten in wat ik nu allemaal ga schrijven.   Het is zondag, D. is net vertrokken voor zijn wekelijkse fietstocht.  Vrijdag hebben we weer een banale discussie gehad, die ons weer eens met de neus op de feiten heeft gedrukt: we maken teveel ruzie.

Daarstraks begon ik over een weekendje zee, D. zei me dat hij in de huidige situatie geen vakanties wil plannen.  Ik heb gisteren namelijk gezegd dat het misschien beter was voor ons dat ik tijdelijk terug bij mijn ouders zou  intrekken. Veel heeft hij daarover niet gezegd.  En dat is het nu net.  Ik weet niet wat hij wil.  We praten, of ik praat, en dan loopt hij weg.  Waarom?  Omdat hij niet durft bekennen dat we beter uiteen zouden gaan?  Of wil hij niet dat ik wegga?  Maar waarom spreekt hij dan niet.

Ik wil niet opgeven.  Ik heb niet het gevoel dat we met onze rug tegen de muur staan.  Ik wil een stabiele relatie.  Het gevoel dat we altijd op elkaar kunnen terugvallen.  Maar wat ik écht wil, is dat onze neuzen in dezelfde richting wijzen.  Dat hij dat ook wil.  Dat hij me vertrouwt, me graag ziet.

Maar ik wil een beslissing.  Ik wil uit deze impasse raken.  Stoppen met huilen, stoppen met ruziën.  Wij 2 als een solide basis.

Helaas, moet je daarvoor met 2 zijn.

09:10 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ruzie, uit elkaar |  Facebook |

Commentaren

hey Het ziet er naar uit dat je inderdaad wel nagedacht hebt en alleszins al weet wat je precies wil,nu D. nog en jullie zijn eruit.Of neemt hij de makkelijke weg en laat hij de overduidelijke beslissing aan jou over?Als je event naar je ouders gaat,neem je even afstand en kunnen jullie beiden zich afvragen of jullie elkaar wel missen.Als dat zo is,kunnen jullie samen aan tafel gaan zitten en er over onderhandelen,want geloof me meid,de beste besluiten worden gewoon weloverwogen genomen en niet op basis van overwerkte emoties.Dat is de raad die ik een tijd geleden van mijn psych gekregen heb toen de situatie tussen zon en mij onhoudbaar was,en kijk nu,we zijn nog steeds samen en stabieler en meer solide dan ooit.het is dus echt wel niet altijd een slecht idee met een negatieve afloop maar als je de mogelijkheid hebt,neem even afstand.Dat nadenken lukt niet zo als je loopt te wachten tot hij thuiskomt...voor hem werkt dat trouwens ook niet zo goed.Liefs en veel sterkte,meid.ik ben er zeker van dat je voldoende mensen rond jou hebt maar just in case,je weet me zitten hé in blogland.

Gepost door: Peggy | 30-03-08

Praten is de eerste stap. Ik heb het volgende gelezen in Mars vs Venus: mannen kruipen op een bepaald moment in hun "hol" om na te denken. Ze willen meestal eerst zelf alles op een rijtje zetten, alvorens ze met hun partner praten over het probleem. Dit is natuurlijk zeer vervelend voor de vrouw... want zij wil vooral praten...
Nog eventjes geduld. Hij komt vanzelf op de proppen met zijn visie.
Of dit nu de algehele waarheid is, dat ga ik niet bij hoog en laag beweren, maar ik herken het zeker en vast.
Een dikke knuffel meid!

Gepost door: Lentesneeuw | 30-03-08

For millions of years mankind lived just like the animals
Then something happened which unleashed the power of our imagination
We learned to talk

There's a silence surrounding me
I can't seem to think straight
I'll sit in the corner
No one can bother me
I think I should speak now ___________ Why won't you talk to me
I can't seem to speak now ____________ You never talk to me
My words won't come out right ________ What are you thinking
I feel like I'm drowning _____________ What are you feeling
I'm feeling weak now _________________ Why won't you talk to me
But I can't show my weakness _________ You never talk to me
I sometimes wonder ___________________ What are you thinking
Where do we go from here _____________ What are you feeling

It doesn't have to be like this
All we need to do is make sure we keep talking

Gepost door: Lucy | 30-03-08

Ik ben hier toevallig terechtgekomen: via google.
Ik zit ook in een impasse. En ik denk dat ik geen beslissing zomaar mag nemen op basis van gevoelens die nog verwerkt moeten worden.
Ik heb nu ook ontdekt dat in een relatie de vrouw vooral praat en de man niet zoveel over zichzelf kwijt wil. De vraag is nu: komen ze automatisch over de brug? Maar ik ga hier nog wat verder lezen.

Gepost door: ambereyes | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.