23-01-08

Woensdag: daydream

 

Hmm...  Nina heeft me opgezadeld met een nieuwe stok.  Op het eerste zicht a piece of cake, maar algauw besefte ik dat het geen sinecure is; je droomdag, droomjob, ... beschrijven als je een bad-hairday hebt.

Dus, here we go ...

7:00 ** D. en ik worden gewekt door poezepootjes op het dekbed, het zonnetje glipt binnen langs de gordijnen, het belooft een warme juni-dag te worden.

7:10 ** D. springt de douche in, terwijl ik de ontbijttafel dek in onze vanille-kleurige keuken met de grote donkergrijze natuursteentegels.  Vers fruitsap, malse boterhammetjes, een heerlijk kopje Nespresso Capricio.  Aan mijn voeten klinken hongerige poezenkreetjes.  We ontbijten samen aan de massief houten keukentafel, en kijken vertederd naar de 2 katten die ondertussen onze grote tuin onveilig maken.

8:00 ** D. vertrekt naar onze zaak waar we teaken meubelen verkopen, zowel voor binnen als buiten.  Ik nestel me in ons bureau, dat uitkijkt op de tuin en de vijver.  We hebben de muren caramel gekleurd, dat past perfect bij de 2 teaken bureautafels en de witte Apple pc's.  Op beide tafels prijken prachtige witte orchideeën en in de hoek van de kamer staat een longchair naast de massieve boekenkast.  Ik buig me over de facturen die zijn toegekomen, alsook over de facturen die ik nog moet opmaken.  Het belooft een super-jaar te worden, we hebben nu bijna evenveel winstmarge dan gans vorig jaar.

12:00 ** Ik begeef me terug naar de keuken, waar ik een grote krop rode krulsla, 2 tomaten, een rode ui, en een blikje tonijn omtover tot een knapperig zomerslaatje.  Ik grabbel nog gauw het javanais-taartje, dat ik speciaal voor D. heb meegebracht, uit de ijskast en spring in mijn Audi TT Roadster S-line (*).

12:30 ** Ik kom aan op de zaak, en D. en ik kiezen een tafel met parasol uit om samen te lunchen.  We bespreken de winstmarge, en de reis die we in september willen maken.  Na 2 jaar hard zwoegen, hebben we besloten om ons 2 weken lang te laten verwennen op de Dominicaanse Republiek met zijn parelwitte stranden.  We maken plannen voor maandag, onze vrije dag, en dan wordt het stillaan tijd om de werkdag te hervatten.

13:30 ** D. heeft een aantal afspraken met leveranciers en klanten en springt in zijn zwarte Touareg, en ik besluit om de showroom op het benedenverdiep een ander elan te geven.  Ik schik enkele tafels en stoelen anders, en probeer onze nieuwe decoratiespullen een aantrekkelijk plaatsje te geven.

17:45 ** De dag zit erop.  Eén van de verkopers heeft voorgesteld de winkel af te sluiten, en wij keren huiswaarts.  D. opent een fruitige Zuid-Afrikaans wit wijntje en troont me mee naar ons favoriete plekje in de tuin, waar we kunnen genieten van de avondzon onder de kamperfoeli.

19:00 ** D. en ik besluiten de mountainbikes uit te halen, en we rijden naar ons favoriete restaurant.  We kiezen een tafeltje op het terras en bestellen een Salade Homard.  We maken wilde plannen voor de toekomst, en lachen met onze eigen flauwe moppen.  D. bestelt nog een dessert, ik geef me over aan een kuip Amaretto met ijs.

21:30 ** Thuisgekomen stappen we samen in onze grote inloopdouche.  Door de wijn en de zwoele avondwarmte belanden we niet veel later in bed voor een stomende vrijpartij, waarna we opnieuw de douche instrompelen.  Moe maar voldaan, vleien we ons samen in de rieten zetel op het tuinterras, waar ik geniet van een spannende roman, terwijl D. met de laptop op schoot het wereld wijde web bezoekt.

23:00 ** Ik droom zachtjes weg in de armen van D.  Poezenpootjes strekken zich uit, en snurken zachtjes mee.

(*) Audi TT Roadster S-line = is geen droom, maar mijn huidige bolide.  Maar ik vind 'em zo schattig, dat ie wel in m'n droomdag meemag.

Stokje geef ik verder aan Elle en Saartje!

10:31 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (7) | Tags: stokje, dromen |  Facebook |

Commentaren

Nice to finally meet you, altijd leuk om te zien welk snoetje er achter al die chaos schuilgaat :)
En een meubelzaak, die had ik ook niet zien aankomen, je doet toch iets helemaal anders nu, niet??

Gepost door: Nina | 23-01-08

Inderdaad maar die meubelzaak is een stiekeme droom van D. en eigenlijk is een eigen zaak een droom van ons beiden. :o)
Nu werk ik nog op een personeelsdienst maar binnenkort in een meubelzaak (à la Morres) om de catalogus te organiseren.

Gepost door: Chaoot | 23-01-08

Wat me opvalt Wat me opvalt bij degenen die dit stokje al ingevuld hebben, is dat er veel materiële dingen in voorkomen: computers, meubels, inrichting van keuken, auto's... Dat kan me eigenlijk weinig tot niks schelen allemaal. Het goede weer, een lekker slaatje (ja, met kreeft... mmm...) en fijne gesprekken met mijn partner zouden dan wel weer in mijn dagdroom voorkomen!

Gepost door: Liza | 23-01-08

Het was idd niet zo'n gemakkelijk stokje... zoveel dromen... zo weinig plaats :-)

Gepost door: saartje | 23-01-08

Al een stapje dichterbij dan, kan je al ervaring opdoen voor als het ooit zover komt!
@ Liza: het was de bedoeling om het zo concreet mogelijk te maken, zie mail...

Gepost door: Nina | 23-01-08

like the car een vrouw met ballen, die weet welke wagen ze rijdt...
altijd leuke vrouwen dat!!
I drive audi too, maar hij is iets groter (der moet dan ook sedert een jaartje een tweeling mee)
i drive A6 all road, 3.0 TDI... it rocks girl, and so do you!!

Gepost door: elena | 25-01-08

thanx voor het stukje hout. Ik probeer er van de week werk van te maken.

Gepost door: Elle | 27-01-08

De commentaren zijn gesloten.