31-12-07

Maandag: voornemens?

De allerlaatste dag van 2007 ... ik ben er niet rouwig om!  Dit was nu niet echt een jaartje om vreugdevol op terug te kijken ... buiten de ontmoeting met D. dan in maart, wil ik liefst zo snel mogelijk de bladzijde 365 van het boek 2007 omslaan.  Het was het jaar waarin ik besloot om bij Platsmoel weg te gaan (best decision ever), het jaar waarin Bompa stierf, het jaar waarin ik Bloemkoolborst leerde kennen ...

Goede voornemens?  Daar begin ik niet aan.  Ik ben een paar maanden geleden al gestopt met roken, en ik heb mijn fobie voor fruit stilletjesaan overwonnen, allez kom, ik eet toch ook al kiwi's en dus niet meer uitsluitend appels.
Ik kijk uit naar 13/03/2008, want op die dag mag ik voorgoed vaarwel zeggen aan Platsmoel.
Ik kijk uit naar week 3 van januari, want dan mag ik me na 6 jaar nog eens op latten begeven in de Oostenrijkse besneeuwde bergen.
Ik kijk uit naar 31/01/2007, want dan zeg ik Bloemkoolborst voorgoed vaarwel.

....

Aan iedereen een fantastische avond met veel lekker eten, bubbels, vuurwerk (be careful with that ...), feestjes, ... en vooral veel gezellige geit (lees: gezelligheid)!

14:28 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (4) | Tags: nieuwjaar, oudjaar |  Facebook |

26-12-07

Woensdag: ontslag

 

Voilà, vanmorgen met knikkende knieën binnengelopen bij Bloemkoolborst, met de aangetekende brief in mijn handen.  I quit!  Ze vond het precies niet zo erg, of tenminste dat wilde ze me laten geloven.
Grote baas daarentegen kwam met spijtbetuigingen af en een nieuw voorstel, en beloften à volonté.

Thanks, but no thanks.  Ik heb een pracht van een aanbod gekregen.  Een loon om U tegen te zeggen (voor 580 euro bruto meer, kan je al eens gaan lopen hé).

Alweer speelde mijn favoriete nummer door mijn hoofd: "and now you welcome me to a town called hypocrisy ..."

Ze kunnen de pot op hier.  Nu opeens kan alles anders, mag ik een hele andere functie gaan bekleden, hoef ik niet meer voor Bloemkooltrutsel te werken, kan mijn loon worden aangepast, ...  "Maar dat komt niet omdat je nu net je ontslag hebt ingediend hoor, nee nee, dat waren we al langer van plan!"
Yeah right!

Dankzij D. durf ik beslissingen nemen, risico's nemen, voor mezelf opkomen.  Ook al raasde de adrenaline door mijn aders, ik wist dat ik het kon!  Het is een onbeschrijfelijk gevoel van geborgenheid, als je iemand hebt waarmee je alles kan delen.

15:22 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (8) | Tags: ontslag |  Facebook |

17-12-07

Maandag: scheiden ...

 

Afgelopen dinsdag was het dan zover.  Platsmoel en ik mochten op de rechtbank in Antwerpen gaan bevestigen dat ons huwelijk nietig verklaard mocht worden.

Ik keek er eerst vraiment tegenop om met hem in dezelfde ruimte te vertoeven, maar toegegeven: al bij al viel het wel mee.  Eerst moesten we onszelf aanmelden bij een griffier, en daarna mochten we plaatsnemen in iets wat op een aula leek, maar eigenlijk een moderne rechtzaal was.
Als ik zo rondkeek, viel mijn mond open van verbazing.  Niet te geloven wat voor een allegaartje ze daar hadden verzameld.  Ik zag eerst een stokoud koppeltje, daarnaast een koppel dat vertikte om nog een woord met elkaar te wisselen, een koppel dat ruzie maakte over welke hond er het meest op de parket had geplast, ...   Sommige mannen en vrouwen hadden hun nieuwe partner meegebracht, zodat hij/zij in het midden ging zitten, en de ex- en de nieuwe partner elkaar met argusogen konden beloeren...

Uiteindelijk werd onze naam afgeroepen en werden we naar een klein kamertje geleid.  Daar zat een man die in geen 30 jaar nog een kam had gezien, en zijn gezicht eruit zag alsof men al meerdere malen hed geprobeerd hem te euthanaseren zonder resultaat.  Hij vroeg ons elk apart of we nog bereid waren te scheiden.
Normaal gezien, waren we er meteen vanaf geweest.  Helaas, was onze notaris vergeten vermelden dat we 6 maanden op een verschillend adres moesten wonen op het moment dat het verzoekschrift tot echtscheiding werd ingediend.  We mogen dus nog een tweede keer op appel komen, in maart ...

08:49 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (6) | Tags: scheiden |  Facebook |

14-12-07

Vrijdag: ...

5Als je me nu zou vragen hoe het gaat, dan zou ik je niet kunnen antwoorden.  Simpelweg omdat enkele dingen heel goed gaan, en andere dan weer niet.

Ik ben aan het solliciteren geslagen.  Na veel vijven en zessen, heb ik dan toch mijn Cv op de gebruikelijke websites gezet, en ik ben behoorlijk geschrokken van de hoeveelheid aan reacties.  Vandaag ga ik voor een tweede keer langs bij een bedrijf dat me wel aanspreekt.  De knoop moet snel worden doorgehakt zeiden ze.  En dat brengt me nu juist weer aan het twijfelen.  Is het hier dan zo slecht?  Tja, het bedrijf zelf spreekt me wel aan, mijn bloemkool-borsten-diensthoofd veel minder, mijn loon is ook niet noemenswaardig ...  Maar wéér veranderen van werk?  Wéér een lijntje meer op mijn Cv?
We zien wel.

Ik ben kwaad op D.  Gisteren kreeg ik een reactie op een plagerijtje, en die reactie heeft een slechte nasmaak.  En alsof dat nog niet genoeg is, hij begrijpt niet waarom ik boos ben.
Vannacht hebben we elk aan onze kant geslapen.  In plaats van elkaars warmte op te zoeken, lagen we liever te rillen op de rand van het bed.  Lichamelijk, maar ook mentaal zo ver weg van elkaar.  En ook vanmorgen gleed er geen hand over mijn rug, geen zachte lippen in mijn hals, opnieuw een kilte ...
Als ik niet met een knuffeltje of een kus over de brug kom, dan blijft de nevel tussen ons in hangen.  En dat is nu nog steeds het geval.

08:54 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ruzie, onbegrip, solliciteren |  Facebook |

07-12-07

Vrijdag: donderwolk

Watch out, comming trough, ... donderwolk eerste klasse.  Jawel, ik heb vandaag een rothumeur.  Een combinatie van het pre-menstrueel syndroom en een tekort aan ... oh jawel: seks.

Dat eerste is monthly miserie, dat tweede is een groot probleem, voor mij althans.  Noem me een nymfomane, maar ik heb elke dag zin in.  Voor D. moet dat af en toe beangstigend zijn, maar ik kan er niet aan doen.  Als ik 's morgens in zijn armen wakker word, denk ik maar aan 1 ding.  Goh, ik lijk wel een vent.

Het ergste aan die "seks-verslaving" is dat D. niet altijd even veel zin heeft, en dat ik me dus regelmatig afgewezen voel.  Dat was vanmorgen dus het pijnpunt, en vandaag gaat het me echt niet af.  Ik ben als een woeste stier naar beneden gehold, en heb hem amper nog een blik gegund.  Hoe kan je nu geen zin hebben/krijgen als je samen lekker ligt te knuffelen?

Daarom ben ik dus donderwolk, terwijl er overal ter wereld zoveel miserie is: oorlog, hongersnood, kinderen die sterven, AIDS, ...

I know, ik ben door en door slecht.

08:40 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (8) | Tags: donderwolk |  Facebook |

05-12-07

Woensdag: vriendinnen

Ik heb geen "beste vriendin sinds de kleuterklas", en ik vraag me zelfs af hoe dat mogelijk is.  Ik kan me begot niet voor de geest halen met wie ik de kleuterklas heb gedeeld.  Als ik de klasfoto's van toen bekijk, kan ik van amper de helft de voornaam nog opnoemen.
Het lijkt me wel leuk om zo lang bevriend te zijn, je hebt iemand die je door en door kent, die je humeurtjes en je fouten relativeert, ... een soulmate voor het leven.

Maar dat is niet aan mij besteed.  Ik heb al een horde vriendinnen versleten, en op het moment dat ik denk: jip, dit is het.  Loopt het fout.  Dan begin ik me plots te ergeren aan haar, en hopla, goodbye my friend.
Net voor ik D. leerde kennen en de scheiding met Platsmoel in gang had gezet, had ik een select groepje "vriendinnen".  Ieder van hen bood me een schouder aan, een luisterend oor, ... kortom ik kon mijn verhaal kwijt. 

Maar toen D. in the picture kwam, ontstond er een ware metamorfose.  Een duidelijker bewijs van het feit dat vrouwen enorm competitief en jaloers van aard zijn.  Plots had ik de relatie waarvan mijn vrijgezelle vriendinnen al jaren van droomden.  Ik kreeg cadeautjes, deed uitstapjes, ik leefde in een droom, en dat was niet naar hun zin.  En zo, is het contact stilletjesaan verwaterd.  Ik hoor en zie hen niet meer, en vice versa.

Als ze mij het geluk niet gunnen, dan zijn ze het niet waard dat ik ze mis.  Misschien ben ik gewoon niet gemaakt voor hechte vriendschapsbanden met andere vrouwen ...

13:38 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vriendinnen |  Facebook |