17-12-07

Maandag: scheiden ...

 

Afgelopen dinsdag was het dan zover.  Platsmoel en ik mochten op de rechtbank in Antwerpen gaan bevestigen dat ons huwelijk nietig verklaard mocht worden.

Ik keek er eerst vraiment tegenop om met hem in dezelfde ruimte te vertoeven, maar toegegeven: al bij al viel het wel mee.  Eerst moesten we onszelf aanmelden bij een griffier, en daarna mochten we plaatsnemen in iets wat op een aula leek, maar eigenlijk een moderne rechtzaal was.
Als ik zo rondkeek, viel mijn mond open van verbazing.  Niet te geloven wat voor een allegaartje ze daar hadden verzameld.  Ik zag eerst een stokoud koppeltje, daarnaast een koppel dat vertikte om nog een woord met elkaar te wisselen, een koppel dat ruzie maakte over welke hond er het meest op de parket had geplast, ...   Sommige mannen en vrouwen hadden hun nieuwe partner meegebracht, zodat hij/zij in het midden ging zitten, en de ex- en de nieuwe partner elkaar met argusogen konden beloeren...

Uiteindelijk werd onze naam afgeroepen en werden we naar een klein kamertje geleid.  Daar zat een man die in geen 30 jaar nog een kam had gezien, en zijn gezicht eruit zag alsof men al meerdere malen hed geprobeerd hem te euthanaseren zonder resultaat.  Hij vroeg ons elk apart of we nog bereid waren te scheiden.
Normaal gezien, waren we er meteen vanaf geweest.  Helaas, was onze notaris vergeten vermelden dat we 6 maanden op een verschillend adres moesten wonen op het moment dat het verzoekschrift tot echtscheiding werd ingediend.  We mogen dus nog een tweede keer op appel komen, in maart ...

08:49 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (6) | Tags: scheiden |  Facebook |

Commentaren

Dat is een tegenvaller... Ik zou eens goed met die notaris schudden als 'k jou was...

Gepost door: saartje | 17-12-07

Verdekke toch Wat een over-en-weer-geloop! Even niet meer aan denken, tot maart... En hopelijk zijn alle papieren dan wel in orde.

Gepost door: Lentesneeuw | 17-12-07

1981 :-) nog zoiets... "rechtbank in Antwerpen"... wij hebben onze eigen rechbank... op tweehonderd meter van mijn deur... klein stadje en groter steden hangen op gerechtelijk gebied van ons af... rarara waar woon ik dan? :-)

Gepost door: Cijferkes | 18-12-07

Euh in 't "gevang" gelijk ze bij ons zeggen ... :o)
hahaha

Gepost door: Chaoot | 19-12-07

haha 't gevang is ook nie zo ver van mij... maar ik zit er nie in... ze hebben daar wel tv maar nog geen internet hé ;-)

Gepost door: 8265 | 19-12-07

iemand heeft mijn dag gemaakt :-) Chaoot verslindt:

* 8265
* A Girl From Antwerp
* Foxy
* Lentesneeuw:
* Prozac And The Country

I feel good! (turerurerurerut) I knew that I would, now!
So good! (tut tut) So good! (tut tut) I got you! :-)

Gepost door: Cijferkes | 21-12-07

De commentaren zijn gesloten.