05-12-07

Woensdag: vriendinnen

Ik heb geen "beste vriendin sinds de kleuterklas", en ik vraag me zelfs af hoe dat mogelijk is.  Ik kan me begot niet voor de geest halen met wie ik de kleuterklas heb gedeeld.  Als ik de klasfoto's van toen bekijk, kan ik van amper de helft de voornaam nog opnoemen.
Het lijkt me wel leuk om zo lang bevriend te zijn, je hebt iemand die je door en door kent, die je humeurtjes en je fouten relativeert, ... een soulmate voor het leven.

Maar dat is niet aan mij besteed.  Ik heb al een horde vriendinnen versleten, en op het moment dat ik denk: jip, dit is het.  Loopt het fout.  Dan begin ik me plots te ergeren aan haar, en hopla, goodbye my friend.
Net voor ik D. leerde kennen en de scheiding met Platsmoel in gang had gezet, had ik een select groepje "vriendinnen".  Ieder van hen bood me een schouder aan, een luisterend oor, ... kortom ik kon mijn verhaal kwijt. 

Maar toen D. in the picture kwam, ontstond er een ware metamorfose.  Een duidelijker bewijs van het feit dat vrouwen enorm competitief en jaloers van aard zijn.  Plots had ik de relatie waarvan mijn vrijgezelle vriendinnen al jaren van droomden.  Ik kreeg cadeautjes, deed uitstapjes, ik leefde in een droom, en dat was niet naar hun zin.  En zo, is het contact stilletjesaan verwaterd.  Ik hoor en zie hen niet meer, en vice versa.

Als ze mij het geluk niet gunnen, dan zijn ze het niet waard dat ik ze mis.  Misschien ben ik gewoon niet gemaakt voor hechte vriendschapsbanden met andere vrouwen ...

13:38 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vriendinnen |  Facebook |

Commentaren

Ooit gedacht dat ze het je gunnen ?
Ze jouw de tijd geven te genieten, en niet in uwe weg willen lopen ?
Gewoon anders bekeken en ze zijn zeker als vriendinnen veel waard .
Een stap opzij zetten is zeker ook iets dat vriendchap kan .

Gepost door: siberx | 05-12-07

Wel Ik had net voor jouw laatste alinea al direct zoiets van: als ze jaloers zijn op jou, dan zijn ze idd geen echte vriendinnen... Zo'n kleuterklasvriendschap idd wel iets aparts. Maar daarin geef je mekaar best ook de nodige vrijheid. Ik heb wel zo'n soulmaatje en we vertellen mekaar heel veel. De kunst is om er gewoon te zijn voor mekaar, zonder al te veel kritiek te geven. Iedereen is wie hij is...
Lieve groetjes

Gepost door: Lentesneeuw | 06-12-07

Troost je mijn vriendinnenbestand telt ook maar 3 leden, waarvan er eigenlijk maar 2 échte vriendinnen zijn, en maar eentje mijn kleine kantjes door en door kent...
En ik vind het niet eens erg, één door-en-door-echte vriendin vind ik al genoeg...'Kameraden' om fun mee te hebben vind je sneller en zijn 'makkelijker in onderhoud', maar ze zijn sneller inwisselbaar... Of laten je, zoals bij jou, in de steek als Mr. Right langskomt...

Gepost door: Nina | 06-12-07

Bah, dan liever geen vriendinnen ;-)

Gepost door: lucy | 07-12-07

klinkt bekend... heb ook zo een vriend gehad, ik kende hem effectief van in de kleuterklas al, en we waren beste vrienden sinds ik ben beginnen uitgaan (17... mocht niet vroeger van ons moeke!)... TOT hij een tweetal jaar één keer diep in mijne spreekwoordelijke zak gescheten heeft... Never again, voor mij is hij LUCHT nu, daar komt het kort samengevat op neer.

En wat er zo bekend in mijn oren klinkt hé... Ik (als man) heb ook meer vriendinnen als vrienden... En ik ben 100% hetero en verre van verwijfd :-)
Vraag maar aan *** ;-)

Gepost door: Cijferkes | 19-12-07

De commentaren zijn gesloten.