09-10-07

Dinsdag: jezelf tegenkomen ...

Ik ben een tijdje bewust vergeten te schrijven.  Het staat haaks op mijn leven als chaoot, maar ik heb me de laatste weken vooral bezig gehouden met nadenken en plannen.  Vooral dat laatste dan.

Ik hoor mensen altijd praten over "zichzelf tegenkomen", en heb pas onlangs beseft wat dat betekent.  Want ook ik ben mezelf tegengekomen.  Opeens stond ik oog in oog met mezelf, alsof ik uit mijn lichaam was getreden en mezelf bezig zag daar beneden.  Ik was niet tevreden over wat ik zag, en als ik niet tevreden ben met en over mezelf, hoe kan ik dan verwachten dat een ander gelukkig is/wordt bij mij?  De eerste momenten zijn ontnuchterend, en tegelijk erg beangstigend.  Is this really me? dacht ik, djeezes, ik zou zelfs geen vriendin van mezelf willen zijn.  Hoe komt het toch dat ik zo doe, zo reageer, ...?  Ik kan mezelf wegstoppen achter het slechte huwelijk dat achter me ligt, aan verzuurde relaties met vriendinnen, ...  Whatever, dat zijn dekmantels!  De enige die verantwoordelijk is voor mijn gedrag, voor wie ik ben en wil zijn, ben ikzelf.

Dus, heb ik met mezelf een afspraak gemaakt, de dag waarop ik en mezelf elkaar tegenkwamen.  Ik draai het roer om.  Ik breng zelf de structuur in mijn leven, ga optimistischer denken, en tel tot 3 vooraleer ik te impulsief dreig te worden in mijn uitspraken.
Het is moeilijker dan ik dacht, dat geef ik toe.  Maar ik voel me gelukkiger, en ik voel dat hij er zich ook beter bij voelt.  A least dat denk ik toch te voelen.

 

09:52 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (2) | Tags: structuur, mezelf, plannen |  Facebook |

Commentaren

wijs besluit ik kom hier nog terug!
en vind ik jou op mijn blog?

Gepost door: joz. | 09-10-07

Mensen die zichzelf tegenkomen, hebben nooit gekeken.
Anders hadden ze die al eerder ontmoet.
Zoen

Gepost door: Guillaume de Montségur | 09-10-07

De commentaren zijn gesloten.