11-09-07

Dinsdag: bevestiging

Hoe sterk ik me in sommige situaties ook voordoe, eigenlijk ben ik diep van binnen een watje, een sissy, een doetje.  Ik moet me maar eens wat minder aantrekken van wat andere mensen over me denken, maar tussen denken en doen.  Ik ben iemand die graag bevestiging krijgt, zowel op privé als op professioneel gebied.  Daarom zal ik al eens wat sneller ja knikken, ook als ik er helemaal geen zin in heb.  Maar wat ik steeds vergeet, is dat ik mezelf niet beter ga voelen door me weg te cijferen voor een ander.

Zo ook op het werk de laatste tijd.  Mijn diensthoofd (personeelsverantwoordelijke) is een weinig gesmaakte persoon binnen het bedrijf.  Ze is zelf waarschijnlijk het grootste viswijf van de firma (als ik 's ochtens binnenga met een mededeling, weet diegene die achter mij komt alle details, en ik krijg alle details van de situatie van mijn voorganger).  Ze beschouwt zichzelf zowat "The Queen Mum" van de firma, en is er echt helemaal van overtuigd dat élke werknemer haar met ontzag aankijkt.  Helaas vindt haast iedereen haar een omhooggevallen, onfrisse geit met bloemkoolborsten en okselvijvers.

Tijdens haar vakantie doet iedereen dus beroep op mij, en hoor ik van iedereen dat ik veel gemakkelijker ben in de omgang, en dat ik ook daadwerkelijk doe wat ik gezegd heb te doen.  De Geit is 2 weken weg, en 2 weken lang loopt alles gesmeerd.  Dat alles eindigt de dag dat ze uit vakantie komt.  Denk je dat ik al één schouderklopje heb gekregen over wat ik heb verwezenlijkt?  Integendeel, als een ware Sherlock Holmes spit ze elk dossiertje op mijn bureau uit, tot ze een fout kan vinden.  Ze mist enkel nog een geruite cape en een vergrootglas.  Vanmorgen kwam iemand me nog vertellen dat ze nogal lacherig had gedaan over mijn job, en zei: "oh, ze maakt zoveel foutjes, ze mag echt niets doen zonder dat ik het gezien heb".  Kan je geloven dat ik even stond te koken?  Mocht zij een strafblad hebben in de firma, dan werd ze vast en zeker ter dood veroordeeld.

11:44 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Stukje tekst uit het liedje 'Here to stay' van Christina Aguilera!
And I know some people wanna criticize, make 'em feel better about themselves. So say what you want, time will reveal!
Ik vind het een heel rake tekst en ik kon er ooit ook kracht uit putten. Ik kan ook slecht tegen commentaar en wil altijd goed doen voor iedereen! Jammer genoeg zit de wereld zo niet ineen! Laat je leven niet bepalen door een dom wicht!

Gepost door: camille | 11-09-07

yuck Bah slecht mens!

Gepost door: lucy | 14-09-07

Och jong, hier zit ook zo een stoeme doos, ze heeft daarstraks hare kop nog ne keer komen laten zien, GELUKKIG zit die nie meer op onzen dienst, en is ze sinds een half jaar naar een andere dienst verhuist en op de koop toe dan nog drie verdiepen lager, oef, (maar waarom geen ander gebouw,... bedrijf.... land,... PLANEET?!), dus haar geroep en gezaag moet ik al zelden aanhoren heden ten dage, behalve de keren dat ze nog ne keer langs komt om "ne goeiendag te zeggen tegen haar lieve collega's"
Want ja iederéén is ne schat en 't zijn allemaal "háár" schatten... Behalve ik, want ik ben nie op mijnen bek gevallen, en ik heb da een paar keer laten blijken in 't verleden ook, en nu ben ik ne stront voor haar. Nie da'k het mij aantrek - integendeel! :-)

Gepost door: Cijferkes | 24-12-07

De commentaren zijn gesloten.