30-08-07

Donderdag: uithuilen

 

Ik twijfel.  Ik zucht.  Draai me om.  Probeer te slapen.  Ik probeer mezelf te doen geloven dat het komt omdat we allebei ziek zijn.  Pijn en koorts maken een mens lastig.  Ik stel mezelf gerust: it's just your imagination.

Twee volle minuten lang geloof ik mezelf.  Dan breekt de twijfel weer los.  "Het is vast beter als ik wat slaap", hou ik mezelf voor.  Het antibioticum helpt me bij mijn voornemen.  Maar zelfs in mijn dromen duiken mijn onzekerheden op.  Als schaduwen volgen ze mij overal.  Ik droom dat hij thuiskomt en me zegt dat het bij hem over is.  Dat zijn buikgevoel verdwenen is en dat ik moet vertrekken.  Ik mag weliswaar nog even blijven tot ik ben uitgeziekt.

Ik word opnieuw wakker.  Ongewild rollen de tranen over mijn wangen.  Ik kijk naar het kleine schermpje van mijn GSM, ... niets.  "Hij is nog aan het werk, heeft het te druk om zich met jou bezig te houden," zegt mijn hoofd, mijn hart bloedt.

Ik MOET erover praten, dat heb ik hem beloofd.  Maar wat als hij dit alles nu bevestigd?  Wat als mijn gevoel me niet bedriegt?  Dan weet ik waar ik sta.  Beter dat dan de onwetendheid, de onzekerheid, de twijfel, ... die aan me knagen,  die me ziek maken.  Maar mijn woorden blijven binnen, ze veranderen in tranen en rollen over mijn wangen.

Tenslotte is dit alles mijn schuld.  Waarom moet ik altijd mijn willetje doordrijven, discussies in gang steken, ...?  Als ik de lieve, schattige vriendin was geweest, dan zat ik mezelf hier niet te kwellen.

Hij is net weer vertrokken.  Op de fiets.  Even uitwaaien.  "Even weg van mij," denk ik dan.  Terwijl ik naarstig verder typ aan dit relaas, kijkt hij een paar seconden in mijn ogen.  Ik zoek bevestiging in zijn blik, vind die ergens wel.  Wat zeggen die mooie groene kijkers me?  Ik kan het niet lezen.  Ik wil hem vastpakken, hem tegen me aanvoelen, hem horen zeggen dat hij me doodgraag ziet, dat we een toekomst hebben.  Ik wil zijn adem in mijn nek, zijn hand door mijn haren, ...  Maar hij rijdt het hoekje om ... even uitwaaien.  "Even uithuilen," denk ik.

19:24 Gepost door Chaoot in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uithuilen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.